Terapia cu unde de soc in aceasta zona poate parea, … socant. Dar este o modalitate de tratament, care nu este dureroasa, si care este optima pentru tratarea anumitor cazuri de disfunctie erectila sau poate fi utilizata combinat cu alte metode de tratament.

Ce este disfunctia erectila si ce modalitati avem pentru tratarea acesteia?
Disfunctia erectila este o problema medicala extrem de raspândita si deranjanta. Nu afecteaza doar calitatea vietii sexuale, ci are un impact mult mai larg asupra barbatilor, afectând stima de sine, increderea in sine, imaginea de sine a unei masculinitati slabe si scade calitatea vietii.

Definim disfunctia erectila ca fiind incapacitatea de a atinge sau de a mentine o erectie care sa fie suficienta pentru un contact sexual satisfacator. Disfunctia erectila se refera la functia penisului, nu la dorinta sexuala, nu la functia ejaculatoare – acestea sunt alte aspecte ale functiei sexuale masculine. in acest context, ne referim doar la faptul ca penisul devine ferm si excitatia asociata care o inconjoara.

Cauze ale disfunctiei erectile

Disfunctia erectila este un simptom; nu este o stare de boala. Pot exista conditii multiple care stau la baza acesteia.

O cauza comuna este boala vasculara a penisului care se coreleaza cu o boala vasculara a organismului: aceasta are legatura cu diverse afectiuni, inclusiv diabetul zaharat, boala vasculara periferica, hipercolesterolemia si hipertensiunea. Conditiile neurologice pot fi, de asemenea, la baza acesteia; nervii care regleaza fluxul de sânge catre zona pelvina pot fi deteriorati de diferite stari de boala si provoaca disfunctia.

Care sunt diferitele cai de diagnostic?

Se incepe intotdeauna cu un istoric clinic si o examinare fizica pentru a ne asigura ca nu exista o deformare evidenta. La aproximativ unul din fiecare unsprezece barbati, de obicei barbati cu varsta de 50-60 de ani, descopetri boala Peyronie, care poate provoca deformarea si angulatia penisului si are impact asupra capacitatii de a obtine o erectie.

O evaluare generala a starii de sanatate poate exclude anumiti factori, cum ar fi diabetul sau problemele vasculare. in ceea ce priveste atentia directa asupra penisului, este posibil sa fie necesar inca un test de diagnostic, care consta intr-o ecografie a penisului. intrucât avem o gama atât de larga de tratamente noninvazive – si in totalitate reversibile – necesitatea de a face teste diagnostice ample este mica.

Cunoastem ca erectiile sunt o experienta a mintii si a corpului, asa ca, chiar daca stim ca erectiile sunt afectate de o cauza fiziologica, exista intotdeauna un rol potential in terapia psihosexuala. il iau cu rabdare.