Prostatita sau inflamatia cronica a prostatei

Prostata este un organ glandular-muscular mic situat in pelvisul de sub vezica, acoperind diviziunea initiala a uretrei. Glanda prostatica produce o secretie care se amesteca cu lichidul seminal, care sustine activitatea spermatozoizilor si rezistenta acestora la diverse afectiuni nefavorabile.Când este marita, prostata preseaza uretra, ceea ce duce la intreruperea fluxului de urina din vezica. Intreruperea procesului normal de urinare duce la stagnarea urinei, care duce la dezvoltarea de pietre la rinichi, cistita, boli ale rinichilor (pielonefrita) etc. Undele de soc sunt utilizate eficient pentru a inversa procesul in caz de prostatita cronica si hiperplazie benigna de prostata.


Prostita cronica este o inflamatie a glandei prostatei. Principala cauza a bolii este invazia agentilor infectiosi. Este afectata de pozitia anatomica a prostatei in pelvisul mic. Infectia se poate raspândi la prostata din vezica urinara, uretra, rect sau prin sângele si vasele limfatice ale pelvisului mic.

Afectiunile penisului adecvate pentru aplicarea terapiei cu unde mai includ disfunctia erectila si boala Peyronie.

Boala Peyronie

Este o induratie fibroblastica a penisului, este o afectiune caracterizata prin curbura anormala a penisului din cauza modificarilor fibrotice progresive. Apare de obicei la barbatii cu vârsta cuprinsa intre 30 si 60-65 de ani si afecteaza pâna la 10% din populatia masculina.

Un diagnostic initial se bazeaza pe rezultatele examinarii externe si palparea penisului.
Radiografia si ecografia penisului pot fi folosite pentru a confirma diagnosticul si pentru a evalua dimensiunea si structura placilor fibroase. Simptomele includ curbura anormala a penisului si erectii dureroase care pot duce la imposibilitatea unui act sexual normal.