Optiunile de tratament disponibile in 2019 includ administrarea de inhibitori de fosfodiesteraza de tip 5. Fosfodiesteraza tip 5 este o enzima din peretii vaselor de sânge care ajuta la controlul fluxului de sânge. Inhibarea acesteia declanseaza un proces care creste fluxul de sânge catre penis si provoaca o erectie. Mai exista si optiunea nechirurgicale a injectarii penisului. Niciunul dintre aceste tratamente nu vindeca disfunctia erectila; ele creeaza doar un raspuns in erectie la cerere.

Terapia cu unde de soc este un tratament mai nou in domeniul urologiei si a capatat importanta, deoarece exista mai multe stiinte care sustin ideea ca aplicarea energiei mecanice pe tesutul corpului poate ajuta la vindecarea zonei vizate. Terapia cu unde de soc are potentialul de a ajuta barbatii cu forme usoare pâna la moderate ale disfunctiei erectile si are unele beneficii potentiale pentru sanatatea vasculara si poate ajuta tesutul sa se vindece si sa devina mai functional.

Când este oportuna terapia cu unde de soc pentru disfuncti erectile?

Pacientii cu disfuncti erectile usoare pâna la moderate sunt cei mai indicati sa beneficieze de aceasta metoda de tratament. Este posibil sa nu ii ajute prea tare pe cei cu disfuncti erectile mult mai severe si de aceea, la Clinica On este aplicata ca parte a unui tratament medical mai complex.

Terapia cu unde de soc este un plus semnificativ in arsenaul medicului urolog, in ceea ce priveste gestionarea disfunctiei erectile. Cel mai important lucru pe care il aduce terapia cu unde de soc este ca se focuseaza pe vindecarea penisului si pe corectarea tulburarii care provoaca disfunctionalitati, in loc sa abordeze doar simptomul in sine.

Cum functioneaza?

Undele de soc sunt explozii de energie mecanica sub forma de unde sonore de intensitate scazuta, care lovesc tesutul, determinând celulele sa incerce sa repare si sa se vindece. Transferul de energie stimuleaza neovascularizarea sau formarea de noi vase de sânge in tesutul anormal, care favorizeaza vindecarea.

Medicul aplica o sonda pe tesutul afectat, care in acest caz ar fi penisul. Apoi, sonda livreaza undele de soc in zona. Este un dispozitiv cu aplicare externa.

Cum se simte?

Cu siguranta puteti simti ca se intâmpla ceva in zona tratata, dar nu este nimic rau sau dureros. Este un tratament foarte sigur in acest sens.

Cât dureaza un tratament Shockwave?

Este foarte rapid; puteti sta in cabinetul medicului cel mult o jumatate de ora. Frecventa tratamentelor depinde de modul in care corpul tau raspunde in timp si de cât timp aveti nevoie sa simtiti efectele.