Daca doresti sa rezisti mai mult in pat este foarte important sa cunosti acele cauze pentru ejaculare precoce. Printre aceste cauze se numara si cele care vor fi prezentate in continuare.

Cauze ejaculare precoce … de la mama natura

Adevarul crunt este ca noi am evoluat ca amanti foarte rapizi. Si nu este doar cazul nostru al oamenilor. Majoritatea mamiferelor nu rezista mai mult de 15 secunde intr-un act sexual, in timp ce media la barbati este situata intre 2 si 6 minute. Motivul din spatele acestei rapiditati este procrearea sigura. Astfel, este bine sa intelegem ca nu suntem singurii afectati de aceasta problema pentru a ne fi mai usor sa trecem peste problema.

Masturbarea este una dintre cauze ejaculare precoce

Inca o cauza importanta a ejacularii precoce este masturbarea. Daca ne gandim serios la acest aspect, putem realiza ca are logica. Atunci cand te masturbezi, esti singur, si nu te concentrezi decat pe obtinerea orgasmului cat mai repede, neavand un motiv pentru prelungirea actului in sine. Desi senzatia este una placuta, atunci cand suntem intr-o partida sexuala reala, corpul nu va fi obisnuit cu presiunea, si astfel nu va putea rezista atat cat ar trebuii.

Prea mult, prea repede

Daca nu iti poti controla excitarea, te va controla ea pe tine. Cu alte cuvinte, daca atunci cand esti excitat incepi actul sexual imediat, fara preludiu, corpul tau poate intelege mesajul gresit si poate ceda inaintea ta, fapt ce duce la ejaculare precoce. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, si pentru ca ejacularea precoce sa nu aiba loc, este recomandat sa iei totul incet, pornind de la preludiul si pana la actul sexual in sine.

Lipsa controlului mental

Ultima cauza principala a ejacularii precoce este lipsa controlului mental, care consta in experimentarea de ganduri negative, temeri si diverse anxietati in timpul actului sexual, legate de actul sexual.
Daca atunci cand vei face sex te vei gandi doar la cat de mult vei rezista pana la orgasm, atunci nu-ti vei face decat rau. Aceste ganduri sunt o capcana si vei ajunge la ejaculare precoce. Inlocuind aceste ganduri cu o atitudine pozitiva, ramanand concentrat si increzator in propriile puteri vei evita ejacularea precoce. Este important sa te concentrezi pe legatura dintre tine si partenera si pe fericirea partenerei tale.
Acum dupa ce ai cunoscut care sunt cauzele principale ale ejacularii premature poti spune ca ai facut primul pas in a rezista mai mult in pat si in a avea o viata sexuala mai satisfacatoare.