Este posibil sa fi auzit de disfunctii erectile sau de erectii slabe. Se poate sa fi auzit de aceasta afectiune de la anumiti prieteni care o au, sau in anumite seminarii pe teme medicale, sau poate ati citit despre erectiile slabe intr-o revista pentru barbati. Se poate chiar sa si experimentati deja aceasta afectiune. Erectiile slabe sunt frustrante, dar vestea buna este ca pot fi controlate.
Pentru a intelege modul de tratare al disfunctiilor erectile, mai intai trebuie sa recapitulam cauzele acestora.

Cauze ale disfunctiilor erectile:

In general aceste afectiuni se refera la incapacitatea mentinerii unei erectii ferme potrivite pentru un act sexual, erectia slaba facand parte din categoria disfunctiilor erectile. Erectia slaba este foarte intalnita la barbati si de obicei este asociata cu varsta inaintata. Totusi exista cateva cauze serioase pentru disfunctiile erectile, cele mai comune fiind stresul datorat fricii de dinaintea actului sexual, oboseala fizica, hipertensiunea arteriala, cancer sau boli cu transmitere sexuala. Asta nu inseamna ca toti barbatii cu aceste probleme vor experimenta disfunctii sexuale asemenea erectiilor slabe. Ceea ce trebuie inteles este ca aceste probleme sunt cauze de aparitie ale disfunctiilor sexuale si ca exista metode de tratare a acestora, metode ce vor fi prezentate in detaliu in contiuare.

Tratamente ale disfunctiilor erectile

Utilizarea de stimulatoare erectile in timpul actului sexual reprezinta peste 35% din cauzele aparitiei erectiilor slabe la barbati. Specialistii ne sfatuiesc sa consultam un medic inaintea adminstrarii acestor pastile fara a suferi de erectii slabe. Anumite schimbari ale modului de viata pot trasnforma erectia slaba intr-o afectiune reversibila. Aceste schimbari pot fi: stopatul fumatului, slabitul, inceperea exercitiilor fizice, reducrea stresului, schimbarea dietei, prezenta la anumite seminarii pe teme sexuale si medicale in general, la discutii de grup si examinarile medicale periodice.

Interventile chirugicale vindeca foarte rar erectiile slabe, si sunt recomandate doar cand este neaparat necesar.

Exista totusi si cateva medicamente care sa revitalizeze aceasta slabiciune, chiar daca aceste medicamente dau cateva efecte adverse nu foarte grave. O alta modalitate de vindecare a erectiei slabe este accea de administrare a pastilelor cu testosteron pe cale orala, dar aceasta modalitate este destul de riscanta deoarece poate crea daune hepatice.


Exista de asemenea si tratamente naturiste pentru disfunctiile erectile care sunt fabricate din plante si alti nutrienti, care nu numai ca imbunatatesc circulatia dar ajuta si la relaxarea muschiului penisului, pentru ca in tesutul erectil sa patrunda mai mult sange, rezultatul fiind o erectie mai buna, mai ferma. Un alt efect benefic tratamentului medical cu pastile naturale il reprezinta faptul ca ajuta la un mai bun control al ejacularii, pentru un act sexual mai indelungat si mai placut si pentru o satisfacere mai buna a partenerei.