Reclamele de la televizor fac totul sa para atat de simplu: daca un barbat nu poate avea o erectie, ia o pastila si gata. Urmatorul lucru pe care il auzi, este partenera acestuia care se lauda cu faptul ca barbatul ei a revenit la firea romantica si salbatica de odinioara.

Ce nu va arata reclamele? Suferinta pe care o resimt femeile cand barbatul lor sufera de impotenta.

Femeile analizeaza totul in profunzime – ele tind sa se invinuiasca pe ele insele mai intai, gandindu-se ca au facut ceva gresit, sau ca nu mai sunt atractive pentru partenerii lor. De fapt, primul lucru la care se gandeste o femeie in momentul in care un barbat nu poate avea o erectie, este ca e vina lor, si nimic nu poate fi mai departe de adevar decat aceasta conceptie.
Impotenta, sau disfunctia erectila, este definita medical ca fiind incapacitatea de a obtine sau de a sustine o erectie suficient de mult pentru actul sexual. In principiu, toti barbatii au experienta unor esuari de obtinere a erectiei la un moment dat in viata lor. Poate fi rezultatul stresului, depresiei, sau uneori se poate intampla fara un motiv anume.
Desi multe femei – si barbati de asemenea – continua sa vada impotenta ca pe o problema sexuala, in realitate, cele mai comune cauze ale impotentei sunt conditii fizice nediagnosticate, precum diabetul, colesterolul marit, sau chiar stadii timpurii ale unei boli cardiovasculare. Si mai des, impotenta poate fi rezultatul unor medicamente folosite pentru tratarea unor boli, si in special medicatia pentru hipertensiune.Din pacate, cei mai multi experti sunt de parere ca totala lipsa de educatie in privinta cauzelor aparitiei impotentei, sta de obicei la baza autoinvinuirii femeilor, si ca poate cauza de asemenea cresterea sentimentului ei de anxietate, si uneori, sentimente de durere si manie atunci cand apar problemele.Cand sunt confruntate cu problema impotentei la partenerul lor, cele mai multe femei incep adesea cu o insiruire de intrebari care prezinta adesea urme de durere sau de anxietate. Ele isi pot suspecta partenerii de infidelitate, sau ca pur si simplu acestia din urma nu le mai considera atragatoare, asa ca incep sa bata apropouri in aceste directii.
De multe ori, un barbat care se confrunta cu impotenta, va interpreta intrebarile partenerei si atitudinea suparatoare a acesteia, ca pe un atac asupra lui, asa ca va incepe sa dea inapoi. In acel moment, femeia va lua aceasta retragere a lui ca pe o confirmare a faptului ca ea a facut ceva rau, asa ca ea se va retrage si mai mult.


Pe masura ce face asta, se pot instala nivele crescute de depresie si anxietate, impreuna cu suspiciuni legate de ceea ce se intampla cu partenerul sau, ca si o convingere continua ca ceva este in neregula cu ea.
Rezultatul final: cuplul poate sa nu mai comunice absolut deloc, nu numai in dormitor, dar in toate aspectele relatiei lor. Si asta, spun expertii, nu face decat sa agraveze problemele pentru ambii parteneri.
Singurul lucru pe care o femeie nu trebuie sa-l faca sub nici o forma, este sa se retraga, pentru ca este formula perfecta pentru destramarea relatiei. In momentul in care unul din parteneri se indeparteaza, celalalt se va retrage de asemenea, si acest tip de dans continua pana la momentul in care inceteaza sa se mai atinga, apoi nu-si mai vorbesc, si pana sa-si dea seama, se trezesc ca nu mai comunica deloc.
Asa ca impotenta este la fel de importanta atat pentru barbatul care sufera cat si pentru partenera acestuia. De aceea, este foarte importanta constientizarea acestei probleme, si cautarea cat mai rapida a unui tratament impotenta. In functie de cauzele impotentei la un barbat, tratamentul poate fi unul rapid, sub forma de Viagra, sau poate dura mai mult, ca de exemplu prin tinerea tensiunii sub control.
De asemenea, doamnelor, trebuie sa fiti constiente ca poate dura ceva timp pana va convingeti partenerul sa mearga la doctor, dar nu trebuie sa-l abandonati. Singurul lucru pe care nu trebuie sa-l faceti intre timp, este sa-i spuneti ca impotenta lui nu conteaza.