De multi ani de zile diminuarea potentei este cunoscuta ca o disfunctie sexuala, fara a se vorbi prea mult insa despre acest subiect.

In randul barbatilor care nu au o potenta sexuala de invidiat, aceasta afectiune, este un motiv de rusine, de jena, atunci cand intra in contact cu o femeie. In zilele noastre, poti gasi numeroase solutii naturale care sa te ajute sa iti cresti potenta sexuala.

Pasul 1: Trebuie sa te informezi despre cauzele posibile care genereaza probleme de potenta sexuala, si care sunt variantele pentru a-ti mari potenta sexuala.

Impotenta este inabilitatea de a obtine si de a mentine o erectie pe intreaga durata a actului sexual. Deci, pana la urma totul se rezuma la o erectie puternica. Cateodata cauza o poate reprezenta imbatranirea, dar nu este un factor pe care sa nu il poti evita. Intreruperea fluxului sanguin in penis este o cauza majora a slabiciunii erectiei in timpul actulului sexual. Desi exista si alte boli care cauzeaza erectii slabe cum ar fi diabetul, care afecteaza sistemul nervos, boli cardiovasculare, cancer de prostata, efecte secundare ale drogurilor puternice, dezechilibre hormonale, consumul excesiv de alcool, anxietate, nervozitate, si varsta joaca un rol important in aparitia acestei afectiuni. Erectia slaba se instaleaza de obicei la barbatii cu varste intre 40 si 65 de ani. Alti factori care inhiba potenta sunt stresul, circumstantele emotionale si psihologice. Conform unor studii, peste 5% din barbatii peste 40 ani, precum si 1 din 4 barbati cu varsta peste 65 ani, se confrunta cu impotenta. Si efectele adverse ale alcoolului, accidentarilor de diverse feluri sau circulatia sanguina defectuoasa pot determina impotenta.

Pasul 2: Acum sa vorbim despre solutiile care pot marii potenta, deci intrebarea care se pune este cum optinem erectii puternice?

Este cunoscut faptul ca alimentele si suplimentele care ajuta potenta masculina contin zinc, l-arginina, ginkgo biloba, tofu si soia. Aceste ierburi bogate in aminoacizi au ca efect cresterea potentei deoarece actioneza ca vasodilatatoare, ce intensifica circulatia sanguina din intreg corpul, in special din zona penisului, rezultatul fiind umplerea acestuia cu sange si obinerea unei erectii puternice.

Pasul 3: Exista un extras dintr-o anumita planta, numit yohimbina, care ajuta la imbunatatirea vietii sexuale si cresterea potentei.

Acesta este obtinut din scoarta unui copac originar din Africa si se utilizeaza de secole ca un afrodisiac. Doza normala este de 6 mg de 3 ori pe zi. Ar trebui totusi sa fii atent la efectele adverse, care vin la pachet cu utilizarea acestei substante, cum ar fi variatii ale tensiunii arteriale si anxietate.

Pasul 4: In final, trebuie sa faci o vizita la un medic de specialitate.

Problemele de potenta sau erectiile slabe sunt un efect al unor afectiuni ale oganismului, pentru care trebuie sa faci investigatii mai aprofundate. De multe ori aceasta situatie ne ajuta sa descoperim afectiunile grave in faze incipiente, dandu-ne posibilitatea sa ne tratam la timp.
In acelasi timp poti vizita un medic specialist chiar daca esti in “parametrii normali” dar vrei sa ajungi la anumite performante. Organismul nostru poate fi antrenat sa exceleze in diferite sporturi!